SEYAHAT, TURİZM VE EĞLENCE HİZMETLERİ

Seyahat, Turizm ve Eğlence Hizmetleri Bölümü, Turizm ve Seyahat Hizmetleri Programı (1. Öğretim) dir.

Bu program için önlisans öğretim süresi 2 yıldır. Öğretim dili Türkçe’ dir.

Kontenjan : 50 öğrenci (I.Öğretim)

Programın Amacı

Turizm ve Seyahat Hizmetleri önlisans programının amacı, Seyahat Acentelerinin operasyon, rezervasyon ve biletleme departmanlarında, acente prosedürlerine uygun olarak acente operasyon işlemleri, rezervasyon işlemleri ve biletleme işlemleri organizasyonlarını kendi başına yapma bilgi becerisine sahip, sorumluluk alan, kendisini sürekli olarak yenileyen nitelikli ara eleman yetiştirmek ve sektöre kazandırmaktır.

Giriş koşulu, YÖK’ün ilgili mevzuatı doğrultusunda ÖSYM tarafından belirlenir. Öğrenci, 120 AKTS/ECTS kredisini tamamlayarak programdan mezun olur. 2 yıl (Staj süresi dâhildir.) Öğrenci, YÖK’ün ilgili mevzuatı doğrultusunda yatay ve dikey geçiş yapar.

Sektörel Çalışma Alanları

Turizm Meslek Elemanı" unvanını kazanan öğrencilerimiz başta seyahat hizmeti veren kurum ve kuruluşlar olmak üzere, konaklama tesisleri ve sektörün diğer alanlarında faaliyet gösteren tüm işletmelerde çalışabilecek bilgi ve beceriye sahip olurlar.

İş İmkanları

. Konaklama Tesisleri (Otel, Tatil Köyü),
· Yiyecek-İçecek İşletmeleri (Restoran, Kafe, Catering),
· Havayolu İşletmeleri,
· Çeşitli Ulaştırma Şirketleri,
· Turizm Rehberliği,
· Kültür ve Turizm Bakanlığı,
· Turizm Yazarlığı ve Fotoğrafçılığı,
· Kongre-Konferans Merkezleri,
· Hastanelerde yatak ve yiyecek-içecek servis hizmetleri,
· Turizm Enformasyon Merkezlerinde çalışma olanağı bulabilirler.

Laboratuvar İmkanları

Programlama Laboratuvarı
40 adet bilgisayardan oluşmaktadır.

Dikey Geçiş Yapabılabilecek Lisans Programları

Program mezunları, Dikey Geçiş Sınavıyla (DGS) üniversitelerin İşletme , Turizm ve Seyahat İşletmeciliği, İşletme Enformatiği,  İşletme-Ekonomi, Lojistik Yönetimi, Seyahat İşletmeciliği,  Seyahat İşletmeciliği ve Turizm Rehberliği  bölümlerine geçerek dört yıllık lisans eğitimine devam edebilir. Mezun olan öğrencilere Turizm ve Seyahat Hizmetleri programı ön lisans diploması verilir.

Açık Öğretim Olanakları

Mezun olan öğrencilerimiz Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesinin ilgili bölümlerinde sınavsız olarak devam edebilmektedirler.

Ders Dağılım Çizelgesi ve  Ders İçerikleri

(Bu belge tanıtım amaçlıdır. Okulumuz Öğrenci işleri tarafından onaylanmadan resmiyet kazanmaz.)