2020-270 Nolu senato kararı

Yazar: yasar.gultekin | Tarih: 4 Kasım 2020

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim-Öğretim Yönetmeliğinin 17. maddesinin pandemi döneminde nasıl uygulanacağı konusu görüşülmüştür.

Yapılan görüşmeler ve değerlendirmeler sonucu; Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim-Öğretim Yönetmeliğinin 17. Maddesinde “Derslere devam durumu, dersin öğretim elemanınca yapılan yoklamalarla tespit edilir. Öğrencilerin; bir dersin dönem/yılsonu için teorik derslerin en az % 70’ine, ders uygulamaları, atölye ve laboratuvarların % 80’ine devam etmeleri zorunludur.” şeklinde ifade edilen devam zorunluğunun derslerin uzaktan yapılmakta olması nedeniyle öğrencilerin Classroom’da geçirdikleri zaman ve senkron-asenkron ders kayıtlarının izlenme durumuna göre hesaplanmasına, senkron derste online olarak bağlanma zorunluluğunun aranmamasına oy birliği ile karar verilmiştir.