2021 Yaz Dönemi Stajları Hk.

Yazar: yasar.gultekin | Tarih: 4 Haziran 2021

Üniversitemizde müfredatında staj bulunan birimlerde öğrenim gören öğrencilerin covid-19 pandemisi nedeniyle staj durumları Üniversite Senatosu tarafından görüşülmüştür.

Yapılan görüşme ve değerlendirmeler sonucunda; müfredatında staj bulunan birimlerde öğrenim gören öğrencilerimizin talebi, iş yerinin kabul etmesi durumunda pandemi sürecinde koruyucu önlemler alınarak işyeri ortamında staj yapılabilmesine, bunun mümkün olmaması halinde mezun durumundaki öğrencilerin ise stajlarını birim yönetim kurulu kararı ile dijital imkanlarla uzaktan öğretim yoluyla ödev, proje, dosya hazırlığı vb. faaliyetlerle tamamlamasına, son sınıf öğrencilerinden alttan dersi olduğu için mezun durumda bulunmayan veya ara sınıflarda bulunan öğrencilerin ise stajlarını 2021-2022 eğitim-öğretim yılında tamamlamasına oy birliği ile kadar verilmiştir.


Buna göre;

    1. sınıfta bulunan öğrencilerimiz için bu yaz döneminde staj zorunlu olmayıp önümüzdeki yaz döneminde gerçekleştirilebilecektir.
  • Ara sınıfta olan ve staj yapmak isteyen öğrencilerimiz ise pandemiden doğan sağlık riskini kabul ettiklerini ve işyerinde koruyucu önlemler alındığını kabul etmiş sayılırlar. Dolayısıyla bu hususta okulumuzun bir sorumluluğu bulunmamakta olup tavsiyemiz önümüzdeki yaz döneminde stajların yapılması yönündedir.
  • Mezun durumda olan öğrencilerin listesi (final ve bütünleme sınavları sonucunda alması gereken tüm dersleri alıp başarılı olmuş öğrenciler) bütünleme sınavından sonra bafratmyo.omu.edu.tr ve Classroom uygulaması üzerindeki Staj dersi ekranından açıklanacak olup, bu arkadaşlarımız bir proje ödevi yapmak suretiyle staj yükümlülüğünü yerine getirmiş sayılacaklardır. Mezun durumda bulunmayan yani dersi kalmış olan arkadaşlarımız bu durumdan faydalanamayacaklardır.

İlanen duyurulur.