Geleceğe Nefes Cumhuriyete Nefes Projesi Bafra Etkinliği

Yazar: yasar.gultekin | Tarih: 16 Kasım 2023

 "Geleceğe nefes, Cumhuriyete nefes" sloganı ile gerçekleştirilen fidan dikimi OMÜ Bafra kampüsünün bahçesinde gerçekleştirildi .Cumhurbaşkanı Sayın  Recep Tayyip Erdoğan tarafından yayımlanan genelge ile yürürlüğe giren 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü, ormanları  korumak, sürdürülebilir şekilde yönetmek ve gelecek nesiller için yurdu daha sağlıklı, daha yaşanabilir kılmak için bir farkındalık ve fidanları toprakla buluşturma günü olarak etkinlikler düzenlenmektedir. Etkinlik Fakülte konferans salonunda saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı.

İlk olarak Bafra İlçe Orman İşletme Müdürü Mustafa Bayraktar bir konuşma yaptı.Bayraktar konuşmasında,’’11 Kasım Milli Ağaçlandırma günü münasebetiyle OMÜ ve Bafra Orman İşletme Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen ‘’GELECEĞE NEFES , CUMHURİYETE NEFES ‘’ fidan dikimi programını gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşamaktayız.11 Kasım Milli Ağaçlandırma gününde Cumhuriyetimizin 100.yılına özeli 81 ilde , 2023 farklı lokasyonda milyonlarca fidan dikiyor, her ilimizde 100.yıl Cumhuriyet Ormanları kuruyoruz. Cumhuriyetimizin 100.yılında orman varlığımızla dünyada 27.sıraya yükseldik. Bugün Bafra’da 10 dekarlık sahada Defne,Mavi Ladin, Doğu Ladini, Akçaağaç, Erguvan, Sedir, Taflan, Sığla gibi türlerden oluşan toplam 1.111 adet fidanı toprakla buluşturuyoruz.’’dedi.

Daha sonra sırasıyla Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, OMÜ Rektörü Prof.Dr. Yavuz Ünal , Ak Parti Samsun Milletvekili Av.Orhan Kırcalı ve Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen yaptıkları konuşmalarda Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan tarafından yayımlanan genelge ile yürürlüğe giren 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü, ormanları  korumak, sürdürülebilir şekilde yönetmek ve gelecek nesiller için yurdu daha sağlıklı, daha yaşanabilir kılmak için bir farkındalık ve fidanları toprakla buluşturma günü dolayısıyla bilgilendirmelerde bulundular.

Konuşmaların peşinden OMÜ Bafra Şevket Aşcı Turizm Fakültesinin bahçesinde Geleceğe Nefes, Cumhuriyete Nefes sloganı ile fidan dikimi gerçekleştirildi.Programa ayrıca Bafra Protokolü, OMÜ Bafra Şevket Aşcı Turizm Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Yetkin Bulut, Bafra Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Erol, Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner, Daire Müdürleri, Siyasi Parti Temsilcileri, Sivil Toplum Örgütü Temsilcileri ile öğrenciler katılım sağladı.