Gözünü Kapatma Etkinliği

Yazar: yasar.gultekin | Tarih: 18 Ocak 2023

Okulumuz ve Bafra Görme Engelliler Derneğinin işbirliğiyle ve OMÜ Turizm Fakültesinin katkılarıyla düzenlenen, Uzman psikolog Öznur Kitapçı tarafından verilen engellilerin karşılaştığı sorunlar konulu seminer gerçekleştirildi.

Yaklaşık bir saat süren seminerde, engellilerin eğitim, sosyal hayat, istihdam, erişilebilirlik, toplumun engellilere bakış açısı, tutum ve davranışları, onların yaşadıkları toplumdan dışlanmalarına yol açan faktörler, fiziksel çevrede karşılaştıkları sorunlar, eğitim ve istihdam alanındaki yaşadıkları güçlükler ve tüm bunların giderilmesi için ihtiyaç duyulan çalışmalar ele alındı. Daha sonra seminer, Dernek Başkanı Ömer Ergül ve yönetim kurulu üyesi Şaban Satılmışın engelli sorunlarıyla alakalı yaptıkları konuşmaların ardından sona erdi.

OMÜ Turizm Fakültesi konferans salonunda gerçekleştirilen konferansa, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yetkin Bulut, OMÜ Bafra Turizm MYO Müdürü Doç. Dr. Seyfullah Gül, Fakülte ve Meslek Yüksek Okulu öğretim görevlileri, öğrenciler ve dernek üyeleri katıldı.