Vezirköprü Gezisi Hk.

Yazar: yasar.gultekin | Tarih: 31 Mayıs 2022

Bafra Turizm MYO Turizm ve Seyahat Hizmetleri Programı bünyesinde verilmekte olan TSH244 Müşteri İlişkileri Yönetimi dersi kapsamında Vezirköprü destinasyonuna teknik gezi düzenlenmiştir. Okul akademik ve idari kadrosunun yanı sıra okulumuz ve Turizm Fakültesi öğrencilerinin katılımıyla düzenlenen gezi 22.05.2022 Pazar günü gerçekleştirilmiştir. "Ancient Neoklaudiopolis (Vezirköprü in Samsun Province)" kitabının da ortak yazarlarından biri olan Bünyamin Kıvrak gezi boyunca grubumuza eşlik etmiş ve Türkmen Köyü'nde misafir olunan Bolluk Aşı hakkında bilgilerini aktarmıştır. Yaklaşık 3500 yıllık bir gelenek olan ve o zamanki hakim medeniyet olan Hititler'in bereket festivalinin günümüzdeki yansıması kabul edilen etkinlik boyunca Türkmen Köyü muhtarı Mustafa Kabuklu grubumuzu ağırlamıştır.

Daha sonra Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir'in çabalarıyla grubumuza özel tahsis edilen tekne ile Vezirköprü Kanyon gezisi gerçekleştirilmiştir. Kanyon gezisi boyunca Bünyamin Kıvrak kanyonun oluşum süreci ve turistik potansiyeli ile ilgili bilgi aktarımı gerçekleştirmiştir. Kanyon gezisi sonrasında Varihi Vezirköprü Evleri ve Taşhan olmak üzere Vezirköprü merkezde bulunan turistik çekicilikler gezilmiştir.